Skip to main content

Over Hospice IJsselThuis

Hospice IJsselThuis is onderdeel van IJsselHospices. IJsselHospices is de overkoepelende stichting van drie aparte stichtingen: Hospice IJsselThuis  (in Nieuwerkerk aan den IJssel), Hospice IJsselOever (Capelle aan den IJssel) en Hospice IJsselPolder (Rotterdam-Ommoord).

Hospice IJsselThuis is een bijna-thuis-huis waar de coördinatoren een stabiele factor zijn en een centrale functie hebben. Daarnaast zijn er de vrijwilligers. Coördinatoren en vrijwilligers vormen samen met de verpleegkundigen van de thuiszorgorganisaties en de huisartsen een solide team. Dit team zet zich 24 uur per dag met volle overtuiging in voor de kwaliteit en waarde van het leven in de laatste levensfase. Naast de zorg voor het comfort van de bewoner, is er veel ruimte en aandacht voor het geestelijk welbevinden, de emoties en de sociale context van de bewoner. Het hospice geeft de bewoners de vrijheid en ruimte waar zij behoefte aan hebben. De wens van de bewoner is het uitgangspunt. Alles wat binnen IJsselThuis wordt gedaan, gebeurt met liefde, kennis en kunde.

Onze vrijwilligers zijn speciaal opgeleid voor het werken in de palliatieve zorg.  Zij houden het huishouden van het hospice draaiend en helpen mee in de zorg. Dit houdt in dat zij de zorgverleners ondersteunen, naasten ontvangen, bewoners ondersteunen, praten en vooral veel en goed luisteren.

Wilt u eens komen kijken in het hospice?