Corona maatregelen

Beste bezoeker van hospice IJsselThuis,

De versoepelingen vanuit overheidswege geven ook mogelijkheid tot versoepeling van de coronamaatregelen in het hospice.
Echter om verspreiding van het virus tot een minimum te beperken en ook tegemoet te komen aan de wensen van bewoners en hun naasten, geldt er een aantal huisregels in het hospice:

• Heeft u als bezoeker verschijnselen van corona (koorts, hoesten, verkouden, keelpijn, enzovoorts) dan mag niet u naar het hospice komen.
  • Bij binnenkomst in het halletje van het hospice kunt u zelf meteen uw handen desinfecteren. Er staat hier een zuil klaar.
  • Natuurlijk houden wij allemaal minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • In het hospice hoeft u geen mondmasker op tenzij u binnen die 1,5 meter komt van een persoon die niet tot uw huishouden behoort. Dan verzoeken wij u dringend om wel een (eigen) mondmasker te dragen.
  • Bezoek wordt gevraagd rechtstreeks door te lopen naar de kamer en daar gedurende het hele bezoek te blijven en de deur dicht te houden.
  • Er mogen maximaal drie bezoekers tegelijkertijd op de kamer aanwezig zijn.
  • Heeft u tijdens het bezoek vragen, voor uzelf of uw naaste? Bel dan even via het alarmknopje dat uw naaste omheeft en dan komt de vrijwilliger zo spoedig mogelijk naar u toe.
  • Wordt u tijdens uw bezoek gevraagd om even de kamer te verlaten, of krijgt u een telefoontje, dan vragen wij u naar een plek buiten het hospice te lopen (bijvoorbeeld naar de tuin) om daar te wachten of om uw telefoongesprek te voeren.
  • Koffie en thee kunt u zelf op de kamer pakken of u kunt de vrijwilliger bellen. Ook is tegen vergoeding een warme maaltijd vanuit het hospice op de kamer te nuttigen. De kosten hiervoor bedragen €7,50.
    Uiteraard kunt u ook zelf een maaltijd meenemen of bestellen en op de kamer nuttigen.
  • In overleg met de coördinator kunt u ook blijven overnachten bij uw naaste als u dat wenst.

Heeft u vragen of wilt u graag overleggen over bovenstaande? De coördinator is voor u in huis of telefonisch tussen 7- 23 u bereikbaar op 0180 – 391 306.