Corona maatregelen

De bewoners van Hospice IJsselThuis hebben een grote zorgbehoefte. Zij zijn kwetsbaar en de medewerkers onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat we hospicezorg kunnen blijven geven aan ieder die het nodig heeft, hebben wij een aantal maatregelen genomen.
We hopen op uw begrip en medewerking.

Opname in Hospice IJsselThuis

Opname in Hospice IJsselThuis is alleen mogelijk bij een negatieve corona-testuitslag.
We zullen daarom bij aanmelding extra vragen naar luchtwegproblemen en/of koorts. Er zal ook altijd gevraagd worden om een recente (niet ouder dan 48 uur) corona-negatieve-testuitslag aan ons te overleggen. Indien die testuitslag niet wordt getoond, kunnen we de bewoner helaas niet opnemen.

Voor opnamemogelijkheden kunt u contact opnemen met de coördinatoren van IJsselThuis. Zij zijn bereikbaar op nummer 0180-391306 of via de mail: info@ijsselthuis.nl.

Bezoek in Hospice IJsselThuis

Om verspreiding van het virus tegen te gaan en toch ook tegemoet te komen aan de wensen van mensen in deze fase zijn wij tot een aantal huisregels gekomen in het hospice:

• Per blok mogen er maximaal twee bezoekers komen, mits zij uit één huishouden afkomstig zijn.
  • Per kamer zijn er twee bezoekblokken van twee uur; verspreid over de dag. Na 20.00 zijn er geen bezoekers meer in huis.
  • Bezoek dat verschijnselen heeft van corona mag niet naar het hospice komen (koorts, hoesten, verkouden, keelpijn, enzovoorts).
  • Bezoek wordt gevraagd in de hal de handen te desinfecteren.
  • Tevens graag in de hal contactgegevens noteren in het mapje dat op tafel ligt.
  • Bezoek in het hospice kan alleen als er vanaf binnenkomst tot vertrek een mond-neusmasker wordt gedragen. Bij voorkeur een eigen masker.
  • Vervolgens wordt bezoek gevraagd rechtstreeks door te lopen naar de kamer en daar gedurende het bezoek te blijven en de deur dicht te houden.
  • Koffie en thee kunt u zelf op de kamer pakken.
  • Heeft u tijdens het bezoek vragen, voor uzelf of uw naaste? Bel dan even via het alarmknopje dat uw naaste omheeft en dan komt de vrijwilliger z.s.m. naar u toe.
  • Bezoek mag met gebruik van mondmasker het toilet in de badkamer gebruiken.
  • Wordt u tijdens bezoek gevraagd even de kamer te verlaten, of krijgt u een telefoontje, dan vragen wij u met mondmasker op naar buiten te lopen om te wachten of om uw telefoongesprek te voeren.
  • Natuurlijk houden wij allemaal minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Voor alle bezoekmaatregelen geldt dat wanneer de situatie van de bewoner verandert en het overlijden nabij komt, we in overleg zullen zoeken naar passende oplossingen.

Per kamer zijn er enkele blokbezoekuren per dag. Deze tijden zijn zo benoemd om zo veel mogelijk extra verkeer tussen professionele zorg, vrijwilligers en naasten te voorkomen.

Bezoektijden Toermalijn:
17:00– 19:00 uur