Corona maatregelen

Opname in hospice IJsselThuis

Opname in hospice IJsselThuis is alleen mogelijk bij een negatieve corona-testuitslag. We zullen daarom bij aanmelding extra vragen naar luchtwegproblemen en/of koorts. Er zal ook altijd gevraagd worden om een recente – niet ouder dan 48 u – corona-negatief-testuitslag aan ons te overleggen. Indien die testuitslag niet wordt getoond, kunnen we de bewoner helaas niet opnemen.

Bezoek in hospice IJsselThuis

Om verspreiding van het virus tegen te gaan en toch ook tegemoet te komen aan de wensen van mensen in deze fase zijn wij tot een aantal huisregels gekomen in het hospice:

• Er mogen per bezoekblokuur mensen uit 1 huishouden tegelijk komen (dus bijv vader/moeder met 2 kinderen komen bij oma) of maximaal twee bezoekers uit een verschillend huishouden. De bewoner of de 1ste contact persoon regelt dit. Buiten deze tijden kan er geen bezoek worden toegelaten.
  • Bezoek dat verschijnselen heeft van Corona mag niet naar het hospice komen (koorts, hoesten, verkouden, keelpijn, etc).
  • Bezoek wordt gevraagd in de hal hun handen te desinfecteren.
  • Tevens graag in de hal contactgegevens noteren in het mapje dat op tafel ligt.
  • Bezoek in het hospice kan alleen als er vanaf binnenkomst tot vertrek een mond-neusmasker wordt gedragen. Bij voorkeur uw eigen masker.
  • Vervolgens wordt bezoek gevraagd rechtstreeks door te lopen naar de kamer en daar gedurende het bezoek te blijven en de deur dicht te houden.
  • Koffie en thee kunt u zelf op de kamer pakken.
  • Heeft u tijdens het bezoek vragen, voor uzelf of uw naaste? Bel dan even via het alarmknopje dat uw naaste omheeft en dan komt de vrijwilliger z.s.m. naar u toe.
  • Bezoek mag met gebruik van mondmasker het toilet in de badkamer gebruiken.
  • Wordt u tijdens bezoek gevraagd even de kamer te verlaten, of krijgt u een telefoontje, dan vragen wij u met mondmasker op naar buiten te lopen om te wachten.
  • Natuurlijk houden wij allemaal minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Bezoektijden Toermalijn:

Bezoektijden Rozenkwarts: