Skip to main content

Hospice IJsselThuis vanaf 20 mei weer open – tijdelijk in Van der Valk

By 14 mei 2020juni 30th, 2020Nieuws

Sinds woensdag, 20 mei 2020, zijn we de deuren van hospice IJsselThuis weer (gedeeltelijk) open gegaan. Dit doen we alleen niet op de vertrouwde, eigen locatie, maar tijdelijk in het Van der Valk hotel te Nieuwerkerk. De sluiting van de afgelopen periode gaf ons even de tijd wat bouwkundige aanpassingen te doen en deze zijn nog niet helemaal afgerond.

Onze vrijwilligers en het team zullen weer met liefde, kennis en kunde bewoners ontvangen die in de laatste periode van hun leven zijn aangekomen. “Wij kunnen je niet beter maken, maar er wel voor zorgen dat je je iets beter voelt” is een belangrijke leidraad in ons handelen. Voor opnamemogelijkheden kunt u contact opnemen met één van de coördinatoren, Liesbeth, Femke of Wendy via info@ijsselthuis.nl of telefonisch via 0180 – 391 306

Opname in hospice IJsselThuis is alleen mogelijk bij een negatieve corona-testuitslag

We zullen daarom bij aanmelding extra vragen naar luchtwegproblemen en/of koorts. Er zal ook altijd gevraagd worden om een recente – niet ouder dan 48 u – corona-negatief-testuitslag aan ons te overleggen. Indien die testuitslag niet wordt getoond, kunnen we de bewoner helaas niet opnemen.

Bezoek in hospice IJsselThuis in hotel Van der Valk ten tijde van corona

Om verspreiding van het virus tegen te gaan en toch ook tegemoet te komen aan de wensen van mensen in deze fase zijn wij tot een aantal huisregels gekomen in het hospice:

Bezoekers kunnen de bewoner blijven bezoeken in het hospice, wel verspreid over een drietal bezoektijden. Deze naasten mogen eenmaal per dag op bezoek komen en niet tegelijk. Ook kinderen zijn daarbij welkom. Zie voor het schema per kamer hieronder.
Voorlopig geldt dit tot 1 september. De afspraken die we hierover maken, leggen we vast in het zorgdossier.

Bezoek gebruikt voor binnengaan hospice in de hal handalcohol en schrijft datum/tijd/naam/telefoonnummer op. Ook wordt bezoek verzocht 1,5 meter afstand te bewaren en direct door te lopen naar de kamer en daar gedurende het bezoek ook te blijven. Koffie en thee bieden wij aan op de kamer, helaas kunnen wij geen maaltijd voor bezoek verzorgen.

Als u zelf als bezoeker klachten heeft, dan kunt u de bewoner in het hospice niet bezoeken.

Voor alle bezoekmaatregelen geldt, dat wanneer de situatie van de bewoner verandert en het overlijden nabij komt, we in overleg zullen zoeken naar passende oplossingen.

Er mogen per bezoekblokuur mensen uit 1 huishouden tegelijk komen (dus bijv vader/moeder met 2 kinderen komen bij oma) of maximaal twee bezoekers uit een verschillend huishouden. Per blokuur kan er geen wissel van bezoek plaatsvinden. Per kamer zijn er 3 blokuren per dag van 2 uur. Deze tijden zijn zo benoemd om zoveel mogelijk extra verkeer tussen professionele zorg, vrijwilligers en naasten te voorkomen.

Tijd en kamer:

10.30 – 12.30 Toermalijn
12.00 – 14.00 Amethist
14.30 – 16.30 Toermalijn
16.00 – 18.00 Amethist
18.30 – 20.30 Toermalijn
20.00 – 22.00 Amethist